iRO Wiki  

Go Back   iRO Wiki > The Fields of Midgard > Tech Help & RO Support

Tech Help & RO Support Stumped? Try asking here about technical issues with the RO client or other computer problems.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-08-2008, 11:15 AM   #1
Stigma
Marin
 
Stigma's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 368
Server: iRO Chaos
Class: Sniper

Default Audio System Init Failed

I tryed to get my ro to Run, and it poped an error message "Audio system Init Failed" and it closes RO, anyone have an idea what happend, it worked fine yesterday, but now i cant make it to start )=
__________________

Stigma is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 12:14 PM   #2
Xellie
The Threader of Forums
 
Xellie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Starcraft 2
Posts: 1,259
Server: Classic
Guild: Valhalla

Default Re: Audio System Init Failed

Try checking your sound drivers.
__________________
Quote:
Originally Posted by Tolrin
the reason the server is all allied against us is that we repeatedly turn down alliance requests since I don't feel there are enough guilds on the server to support large alliances.

Last edited by Xellie; Today at 09:23 PM. Reason: teehee
Xellie is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 12:39 PM   #3
Stigma
Marin
 
Stigma's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 368
Server: iRO Chaos
Class: Sniper

Default Re: Audio System Init Failed

Quote:
Originally Posted by Xellie View Post
Try checking your sound drivers.
Did already, had to restart cause windows had problems with some drivers, now it works fine
__________________

Stigma is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 04:45 PM   #4
Stigma
Marin
 
Stigma's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 368
Server: iRO Chaos
Class: Sniper

Default Re: Audio System Init Failed

Funny thing, i found where the fucking problem was, my antivirus Karspersky, had a problem with an Audio Driver (Microsoft Kernel Wave Sound Mixer) and detected it as a virus, so it didnt the driver to work, thats why i was unable to start RO SIGH
__________________

Stigma is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2008, 05:38 PM   #5
Blueness
Sharklets
 
Blueness's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: New Mexico
Posts: 7,600
Server: iRO Retired
Class: Arch Bishop

Default Re: Audio System Init Failed

In the future you can run the setup.exe for RO and switch it to no sound if you really need to get RO to run, then fix the sound later.
__________________
iRO Classic, iRO Ymir, iRO Loki, iRO Valkyrie, iRO Sakray Goodbye RO! | ropd | http://www.rainymood.com

breeg : if you ds fast enough it's kinda like having them exp tap shit for you

Doddler: I feel bad for anyone who came to classic RO actually wanting the classic experience.
Blueness is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:16 PM.

Page generated in 0.0389 seconds (85.78% PHP - 14.22% MySQL) with 10 queries

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
What are you doing reading down here?